jump to navigation

Primer cop d’ull històric 21/02/2012

Posted by Julia in Rotavrus.
trackback

Anirem endinsat-nos en el mon del Rotavirus  a poc a poc, però primer en farem un poc de història.

Ja en 1943 Jacob Light i Horace Hodes demostraren experimentalment que l’agent infeccions que afectava a xiquets amb diarrea també causà diarrea en el bestiar.

Observat per primer cop en xiquets per Ruth Bishop al 1973, mentre treballava amb malalties gastrointestinals al Real Hospital Infatil de Melbourne.  Aquestes primeres observacions van ser a partir d’una biòpsia de duodè de xiquets malats, i al microscòpia electronica la microbiòloga observà com l’epiteli es trobava cobert d’un virus. Ella i el seu grup foren els primers en descriure aquest  altres virus relacionats amb la gastroenteritis.

Un any després de les primeres observacions, Thomas Henry Flewtt el batejà per la seua semblança amb una roda.

En 1981 la soca que afecta a humans va ser cultivada per primer cop en cultius de cèl·lules de ronyó de mico. I per a mijans dels 80’s ja es tenien prototips de les primeres vacunes.  Al 1998 la vacuna s’aprovà als EEUU, però fou retirada un any després per causar obstrucció intestinal en el 0,0083% dels vacunats. Es va tindre que esperar fins el 2009 a que la OMS aprovara i recomanara la vacunació de dos noves vacunes que sembla que no tenen efectes secundaris



Comentaris»

no comments yet - be the first?



¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 2 4 ?